dimecres, 22 d’octubre del 2008

Autobús a Berga, "per fi"?


L'altre dia, fullejant el butlletí informatiu de la CUP que em va arribar a casa vaig trobar un tema que se n'ha parlat bastant, i que actualment, ni se sap res ni hi ha interès.

En el butlletí, molt correctement s'explica que Berga és una de les poques ciutats de més de 15.000 habitants que no disposa d'aquest servei.

A partir d'aquí comença el dilema. Ens comprometem a pagar un servei, que segons estudis prèvis, ja se sap que serà deficitari? Som conscients des d'un principi al què ens enfrontem?

Queda molt reivindicatiu dir que som els cuers de Catalunya, però és evident que hi ha motius físics que ens ho fan ser. Berga és una ciutat que està en mig d'un terreny abrubte, on els seus carrers són estrets i amb fortes pendents. Durant molts anys, la població de Berga ha anat creixent mica en mica fins arribar als nostres dies, i sense volguer-ho, ens hem convertit en una petita ciutat. No obstant això, la nostra mentalitat encara és "a l'antiga", som de la dinàmica: a peu s'arriba a tot arreu. Potser és perquè sempre ho hem vist d'aquesta manera.

No crec que sigui un servei rendible ni massa funcional, ja que no és un servei que es requereixi a Berga.

Per posar un exemple de les dimensions a Berga, si a un processat se li aplica una mesura d'allunyament preventiu de mil metres a la seva parella, i ambdós viuen a Berga, està trancant la condemna permanentment. 1000 metres són un quilòmetre. Algú camina usualment i necessàriament un quilòmetre al dia per arribar als destins berguedans? És realment necessàri per a algú?

No hi trobo la sortida.

1 comentari:

rinki ha dit...

Molt coherent i lògic aquest escrit Ferran. Crec que tothom sap que serà deficitari aquest servei el qual ha demanat i posat com a prioritat la CUP, per aprovar els pressupostos del 2009.
Fa pocs mesos, hi havia un servei de bus (desconec la ruta) que feia trajectes amb tan sols 2 o 3 passatgers, i amb això ja s'ha dit tot. Si algú es vol desplaçar, normalment ho farà a peu, doncs resultarà més pràctic que no adequar-se als horaris i esperar mitja hora a la parada, a no ser que es vulgui fotre la ciutat a pique i hi hagi serveis continus cada 10 minuts...
Temps al temps, que jo crec que ens donarà la raó. Això si, ja ens podem mentalitzar, aquest servei el pagarà el poble i la casa consistorial encara hi anirà perdent diners... a pagar els de sempre!!!