dimecres, 27 de maig del 2009

Quan en fem un gra massa


Recordo haver llegit notícies judicials un pèl rocambolesques. De fet, cada dia se’n poden llegir algunes de bastant espectaculars. M’agradaria explicar que sovint, no tot és el què ens remarca un titular.
La notícia en qüestió tenia un titular similar a aquest: “Es demana pena de presó per robar una barra de pa”.
Aparentment sembla que se n’estigui fent un gra massa. Si analitzem bé la frase, veiem una paraula molt lletja, robar (que el codi penal ens la defineix com a substracció amb violència, i és diferent al que sovint coneixem com a furt, o sigui “mangar” coses de forma més o menys sigilosa).

El periodista que va escriure la notícia no anava pas desencaminat, ja que en el cos d’aquesta s’explicava que el lladre en qüestió no tenia gana i prou. Aquest senyor, quan va veure que la seva acció fracassava va decidir de forcejar una estona amb la dependenta del súper, que defensava la barra de pa. El "lladre" lí va propinar una agressió considerable. O sigui, que el senyor fiscal, va prescindir del valor de la barra (especificat en 60 cèntims) per centrar-se en una agressió il·lícita contra una pobre dependenta.
Compte, perquè llavors, si llegim ràpidament el titular exclamarem: quines tonteries que es tracten als jutjats!!Així anem!