dimecres, 17 de juny del 2009

Visions diferents


Comença a haver un malentès. El món al revés està molt bé per a ser tractat en les cançons romàntiques de cantautors bohemis, però de ben segur que girar la truita en temes judicials no acaba d’anar bé.
Potser recordaran la pallissa que se li va propinar a un detingut a Les Corts per part de tres agents dels Mossos d’Escuadra. Aquest detingut va ser sorprès mostrant una actitut declarada violenta, trencant i causant desperfectes a dos cotxes policials i a més, insultant als agents.
Un cop a la comisaría, el detingut s’encarà amb la policía i aquesta l’intentà reduir. Ara, aquests tres mossos són condemnats a pagar 600 euros de multa per una "falta de lesions". D’aquesta situació el detingut passà a ser directament víctima. O sigui, que una persona que s’encara de males maneres a la policía, causa desperfectes i d’altres accions tipificades a la legislació penal mereix encara que se’l cuidi bé. Evidentment que tothom té drets, però també té deures com a ciutadà i es deu un respecte si és que es vol ser respectat. No deu ser del tot normal que després d’insultar (tot i estant detingut) a un agent encara s’esperi un tracte cordial. Total, que els delincuents i culpables han acabat essent els agents. Vull fer una recomanació: de cara al proper cop, si vostè és mosso i veu a un delincuent, possis al seu costat i agredeixi’s a sí mateix, que li estalviarà anar a judici, i també hi haurà sortit perdent.El proper cop, potser sí que ens haurem de creure aquell gag del Polònia, que les intencions del Conseller Saura seran d’implantar les porres amb aloe vera (que va bé pels cops).