divendres, 19 de juny del 2009

Fer de papa uns quants dies més


Ahir dia 18 de juny, la Comissió d’Igualtat del Congrés va aprovar una nova llei sobre la qüestió de maternitat i les desigualtats amb la paternitat. Aquest fet va ser portat a debat després de les múltiples discussions sobre la llei d’Igualtat de 2007, que menystenia la figura del pare en termes de permisos per paternitat.
La llei permetrà “fer de papa” unes quantes setmanes més del que ho podien fer fins ara.
S’amplia per tant, de 15 dies a 4 setmanes, fet que podrà combinar a les parelles el temps de lactància del nadó, i d’aquesta manera es reduiran els problemes laborals que aquest fet comporta.
La llei no entrarà en vigor fins al 2011, ja que precipitar-ne l’entrada podria causar més problemes econòmics que van solapats amb la crisi. D’aquesta forma ho ha estimat el grup parlamentari del PSOE, però existeixen altres alternatives no tant “explosives” com la del grup CiU, que proposa anar ampliant el permís mica a mica fins el 2013. Els objectius són sempre els mateixos, 4 setmanes de permís de paternitat. Aquestes quatre setmanes però, encara estan molt lluny de les 16 que permet la legislació espanyola en matèria de maternitat per a la dona. Encara hi ha feina per fer.