dimecres, 26 de setembre del 2007

Molt poc estil

Hola gent, començo aquest escrit amb 3 paraules d'un meu amic que sovint les utilitza: Molt Poc Estil.

Si senyor, això és el què penso jo pel què fa el tema aquest de la cremada de fotos del Rei.

Penso que no es té consciència del què s'està fent, ja que es desconeix el símbol del què significa cremar la foto d'un rei. No tenia pensat escriure sobre el tema, però m'hi he repensat en veure el debat del programa d'avui a la tarda de "El Club". En aquest programa ha sortit un llicenciat en dret constitucional a dir que ell també s'autoculpava d'aquest actes vandàlics, que no deixen de ser actes vandàlics. Sembla fins i tot un acudit molt dolent això de que surti un llicenciat en dret constitucional, ni més ni menys, a parlar sobre aquest tema, i defensant un fet com aquest.

Ja fa dies que està succeint tot això i crec que molta gent ho està fent perquè no té ni decència per calar foc a la imatge d'un rei. Per postres, el llicenciat encara ha dit que això de cremar el Rei és un símbol, perquè s'està en contra de la monarquia. Jo no és que estigui a favor de la monarquia, però tampoc d'una República. Crec que això va més enllà de la llibertat d'expressió, de la qual sóc un fidel amant. Sóc partidari de qualsevol altre tipus de mofa, menys aquesta mena "d'insults" de molt mal gust, que crec que a ningú li agraden. Trobo que és una "protesta", si se li vol dir així, de molta poca classe, i poca cultura. A tot arreu del món on encara avui hi ha monarquia es fa mofa d'ella, fins a un cert punt, fins i tot s'han vist postals de la Reina d'Anglaterra agafada a l'ampolla de ginebra, però enlloc es cremen fotos de cap monarca.

És més, m'agradaria que si algú creu que aquests actes no s'han de penar, que m'ho comenti, així veure si l'equibocat sóc jo, i se'm podrà contradir, això si, ha d'estar mínimament raonat.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot, crec que és el meu deure dir-te que el títol d'aquest escrit té molt estil, jej.
Vull començar deixant clares les meves idees: crec que el paper de la monarquia és important i que la típica frase de -és que no fan res-
és mentida, el problema és que la seva feina la podria fer una persona elegida pel poble i no pas per un sistema hereditari, l'altre gran problema és que Espanya està plena de polítics que es passen tot el dia "visca la pepa" i és per culpa d'aquests que van fallar els dos antics intents de república espanyola, aquest és el motiu pel qual no em considero ni republicà ni monarcic.
Deixant de banda la meva ideologia, crec que cremant fotos no s'arriba a enlloc, només serveix per tensar més la corda que uneix a Catalunya de la resta d'Espanya i per dónar una pobre imatge dels catalans, tot i que crec ( i sento en l'ànima reconèixe-ho)que aqueta imatge i la realitat no són tant diferents.

Anònim ha dit...

Ufff.. aquesta entrada és molt reaccionaria xD Aviam, primer que tens un cacao mental molt fort si dius que no ets ni monàrquic ni republicà. Quina cosa més rara ets fill meu xDD
Anem al gra. Els catalans som molt assenyats, sempre hem crescut amb el: "a poc a poc i bona lletra" i el "això no toca". I de que ens ha servit? De ben poc, només ha adormit la nostra consciència nacional. Ara en canvi, alguna cosa es desperta. La monarquia des de sempre ha estat injusta, rància i poderosa. Ara diuen que ja no és així, però què té de veritat això?

Raons per no acceptar el rei:
1-És el cap d'un estat que m'oprimeix i no em deixa decidir si vull ser lliure o no. Benvinguts al mercat d'esclaus.
2-És injust pels que volem una societat més justa i igualitària ja que és hereditari i està per sobre nostre només per el naixement
3-Va ser nomenant per en Paco Franco com a cap d'estat, i en teoria només s'hi havia de quedar un temps però 30 anys continua aquí. Alguns diran que ja ens va aprovar amb la constitució. CONTRARGUMENT: Era això o tornar a la dictadura amb gentussa com el Fraga i companyia.
4-És descendent directe de Felip V, aquell que va cremar Xàtiva, va conquerir Barcelona i va firmar el decret de Nova Planta.
5-Va dir que el castellà mai s'ha imposat. NO POC!

Queda't amb aquestes 5 raons, i aleshores veuràs el respecte que se l'hi ha de tenir a aquest malparit assassí d'óssos. Molt "campetxano" com dirien els periodistes del cor però cremen un retrat seu en senyal de protesta i es lia un pollastre.. Creus que es pot considerar un estat demòcratic aquell que il·legalitza partits, no hi ha llibertat d'expressió ni és vigent el dret d'autodeterminació?
JO TAMBÉ CREMO AL REI!

Anònim ha dit...

Primer de tot dir que la gent que es dedica a fer aquests tipus d'actes bandàlics, anticonstitucional i de mofa a aquell qui malgrat tot ens representa és a tenir molt poca feina.
Que sés més republicà qui és acusat per injúries a la corona? doncs crec que no! i amb més mal ull vigilo a aquells com els de la CUP, qui els agrada protagonista i afany de poder considerant-se molt d'esquerres però tanmateix pactant en alguns municipis amb CIU. Indignant no?
I llavors encara surten i els molt curts s'autoinculpen d'aquests fets conra la d'ignitat del rei, poca feina... i ganes de protagonisme electoral.
Desprès hi ha qui surt en que no poder cremar fotos o banderes és anti democràtic. Què entenen ells per democràcia, que tothom foti el qui vulgui, incumpleixi la constituució, les ordenances cíviques i que vagin calumnian i crean més odi en el dilema Cataluny-Espanya... vergonyós no hi ha cap altre qualificatiu.

rinki

Anònim ha dit...

Uala, cada cop veig que els meus amics són més fatxes xDDD Aviam, primer abans de saber sr rinki, informa't. Perquè la CUP no va de protagonista, les manifestacions són convocades per les organitzacions de l'Esquerra Independentista, ja sigui Maulets, Endavant, CAJEI, Alerta Solidària, etc. i sí, també la CUP. Després en cap municipi està a l'equip de govern amb CiU, només es va donar el cas de Sant Celoni en que en el ple d'investidura van acordar en assamblea fer alcalde al alcaldable de CiU tot aconseguint compromisos importants(com la construcció d'un 50% de pisos de protecció oficial del total que es construeixen en la legislatura) i acabar amb el caciquisme del PSOE que feia temps que durava. Com veus l'ignorància fa molt mal..
Segon punt: Quin mal veus en que s'autoinculpin? Sí acusen per una bajanada així doncs els hi seguirem la broma i els hi direm que tots els republicans(els de debò, no tu ni els d'ERC) ens caguem en ells.
Després flipo amb la demagògia que utilitzes nano. Constitució espanyola? Me la passo pel forro dels collons, que per algo és espanyola i ens van obligar a votar-la dient-nos que era això o altre cop dictadura. Ens van deixar amb l'espasa contra la paret.I en fi, la gent es va espantar i va votar que sí a la constitució. I qui collons calumnia? Jo diria que Libertad Digital, el Mundo, ABC, La Razón, El País, la Vanguardia, el Periodico, Antena 3, Telecinco, etc. tots aquests mitjans espanyolistes que ens deixen a parir sense cap raó, només el seu odi ignorància cap al nostre raonament i dissidència cap a l'estat ECSpanyol.
"Creant odi entre el dilema Catalunya-Espanya.."? Jo l'únic odi que veig cap a ells és una reacció completament normal cap a segles d'ocupació i despreci per part de bona part de la gent de Castella. I dilema? Jo no en tinc pas cap, qui té dilemes és un covard i un cagadubtes, jo tinc clar que és Catalunya, que ha fet per mi i com me l'estimo i sé el que és Espanya. En fi, aniré passant, i puc tombar qualsevol reaccionari que corri per aquí a base d'arguments i pedagogia, que aquí en falta molta ;)
Salut!

Anònim ha dit...

Primer de tot, dir als antisistemes i bàndals com el senyor Hinojo, que no parli donatseles de molt llest, perquè aquests moren per la boca com els peixos.
Que la vas votar tu la constitució espanyola? però si ni tan sols estaves en projecta per als teus pares. I una persona qui no hagi viscut aquella època passant per l'esdeveniment en qüestió, no pot opinar de forma tan contundent com ho fan algunes persones properes a la meva, les quals demostren ser ben ignorants i/o creures el que més els interessi.
Si el fet de donar suport a la dreta catalana de CIU que fa pocs anys va pacar amb el PP a Madrid, abans que el PSC, una força molt més d'esquerra i progressista fa que demostris una repugnància pròpia d'autèntics falsos catalanistes, molt radicals però que de ben segur que aportaran ben poc al nostre país i comunitat autònoma catalana la qual la caractaritza els seus sentiments nacionals radicalitzats per alguns grups minoritaris que el que fan és enfortir més l'ultradreta espanyola, hi si no ho veieu vol dir que porteu la llufa penjada a l'esquena. Perquè amb la crema de fotografies només heu aconseguit empitjorar el dilema Catalunya-Espanya (que i tan que existeix) i heu donat milers de vots al PP, cosa indigne.
Consequentment hauries de tenir assumit que fent actes il·legalitzats de ben poc et serviran, si no és que vols anar a comissaria o a la garjola. I a més a més ho dic amb molta més experiencia que la teva persona, perquè et puc dir que un parent de ben aprop, ser a l'extrem i al fanatisme del Xirinacs, de l'únic que li va servir, és per perdre la feina. En fi, la juvenilització de l'home ja es diu que dura més que als animals (tot i que molts animals tinguin més coneixement que algunes persones) i aquest fet a la llarga et farà entrar en raó i a aprendre que els fanatismes i actes bandàlics no ens conduïran enlloc i que per Catalunya això és el pitjor que se li pot fer.

RINKI

F. Bertran ha dit...

Bé amics, suposo que aquests temes són dels més polèmics (m'agrada tractar-los perquè creen aquest tipus de controvèrsies entre vària gent que, molt amablement llegeix el meu blog, mercès!!), és per això que us animo a fer-ne un vostre, ja que he vist crítiques que són autèntiques obres d'art de l'apelació d'idees pròpies, cosa que crec que pot donar sortida a un bon blog(encara que les idees no siguin degudament respectades, cosa trista...) M'encanta la manera com us foteu canya!! continueu així!

Una salutació als meus fidels lectors, i moltes gràcies per deixar la vostra opinió!!

Quim Espelt ha dit...

Amic Bertran... se'm fa molt difícil escriure un comentari "decent" després de comprovar el cacau mental que pateixes.... i la contradicció constant a que et sotmets!
El rei és una figura imposada i antidemocràtica, negueu si vols, però saps que no tens raó. Llàstima que siguis tan influenciable per la dreta espanyola, perquè em sembla que ets suficientment inteligent per treballar pels nostres Països Catalans... En fi, callo!
Ja tinc el meu blog http://viaforacatalans.blogspot.com
(d'escrits seriosos....)
Només dir que el meu posicionament és ben conegut, estic d'acord en gairebé tot el que diu l'amic Hinojo. Excepció de que a ERC no som veritablament republicans, a ERC com a tot arreu tenim militants de tot tipus però amb un sol objectiu: la República dels Països Catalans...
Senyors de PxC i del PP que han deixat comentaris... només dir-vos que el temps acaba posant a tothom al seu lloc... l'alliberament dels Països Catalans és cada dia més aprop!

Visca la llibertat d'expressió!
Visca Catalunya!
Visca la República!
Ni reis, ni senyors! El poble al poder!

Quim Espelt ha dit...

Almenys el "flipadillu" no és venut...

Anònim ha dit...

Sí Quim, ja tens raó.. Aviam, que la base d'ERC és majoritariament independentista és evident, el problema que tenen és que s'estant apoltronant i això és molt dolent! Cal un canvi en la direcció, i jo espero que es faci així. Referèndum al 2014? Ja m'agradaria, i crec que si ho hagués proposat algun altre polític més seriós i amb un rumb més definit doncs potser, però ho veig molt electoralista. Li dec una resposta al Rinki, ho faré demà que ara és tard i me'n vaig a dormir! Encara que les meves paraules puguin sonar maleducades i fortes no és res més que una discussió amistosa =) Ja passaré gent!

Anònim ha dit...

Aquest és el meu segon comentari per a aquest escrit, no tenia pensat fer-lo però vist les opinions que s'han publicat, i que pertanyen als meus bons amics hinojo i quim, he decidit fer-lo.
primer començo per tu, hinojo, com que els catalans sóm gent d'anar a poc a poc i a bona lletra? Si per alguna cosa ens caracteritzem és pel nostre( i faig servir la 1a. persona perquè em sento català, no pas perquè pensi com molta gent de la que estic parlant) pensament revolucionari, només cal veure, al llarg de la història, els fets que hem protagonitzat, dels quals prefereixo no opinar, be sigui per incultura o bé perquè no és necessari. Què vols dir amb que la monarquía ha estat sempre rància i injusta? Què me'n dius de reis com Carles I d'Espanya o el seu fill Felip II?Sota els quals Castella va viure els seus moments més gloriosos, essent la 1a. potència mundial de bon tros. O d'Alfons X el Savi? Que va lluitar tota la seva vida pel consagrament de la seva llengua; com pots veure de reis n'hi ha hagut de bons i de dolents, per això generalitzar com tu has fet no és vàlid. Aquí els meus 5 arguments per contrarrestar els teus:
1- El cap d'Estat no és ell, és el senyor president, la funció representativa és la única a càrreg del rei.
2-El 2n. punt és amb el que estic més d'acord, l'únic argument que et puc donar és que la República ja s'ha intentat 2 cops, i en cap d'aquests va funcionar, només van sevir per enfonsar el país.
3-El càrreg de cap d'Estat nomès el va fer fins que Adolfo Suárez va ser anomenat president, parles d'ell com si ens hagués obligat a firmar la constitució, el mateix que va frenar el cop d'estat comandat per Tejero, potser si no ho hagués fet encara ara estariem vivint en una dictadura i aquest escrit l'estaria escrivint en castellà de manera obligatòria.
4- I què que sigui descendent de Felip V? Qui et diu que algun Hinojo o algun Bermúdez no fós un malparit, l'important és com són les persones, no d'on vénen o de qui són parents.
5-La veritat és que el castellà si ha estat impost, com ara en el decret de Nova Planta o durant el franquisme.
En quant a la il·legalització de partits l'únic que recordo és el cas de Batasuna, i no pas per la seva ideologia, sino per que es va demostrar que formaven part d'ETA, els fillsdeputa més grans que han existit mai en Espanya.
De llibertat d'expresdsió si que n'hi ha, per això pots dir tranquilament que ets antimonàrquic, una altre cosa és cremar fotos, acte considerat com una falta de respecte.
Ara et toca a tu, quim, tan fet una rentada de cervell enorme, et diuen que prediquis la grandiositat del Països catalans, mentre ells( i par-lo del Carod, el Laporta i altres) viuen com senyors en xalets immensos, cotxes de preus astronòmics, xofers i guardaespatlles; no creus que seria millor que predicessin amb l'exemple i que escoltessin la teva última frase de " Ni reis ni senyors!! El poble al poder!!! que quan els hi convé la diuen sense remordiments, és hora de que te'ls comencis a mirar per lo que són.
I aquella frase de que el temps acaba posant a tothom al seu lloc, no és certa per culpa de gent com tu que dónes suport a la gent de la que t'he parlat.
Buenu ja acabo que us he fotut un rollu gegant, vinga que encara que no pensem igual això és el de manys.
Ja ens veurem.

Quim Espelt ha dit...

Amic Pepe... primer de tot voldria corregir algunes apreciacions totalment falses que has fet...

Primera = veig que desconeixes bastant el que diu la constitució que t'han defenses. Segons el punt 1 de l'article 56 de la "super constitució" EL REI ÉS EL CAP DE L'ESTAT.
Article 56
1. El Rei és el Cap de l'Estat, símbol de la seva unitat i permanència, arbitra i modera el funcionament regular de les institucions, assumeix la més alta representació de l'Estat Espanyol en les relacions internacionals, especialment amb les nacions de la seva comunitat històrica, i exerceix les funcions que li atribueixen expressament la Constitució i les lleis.

(aquí està dit)que per cert alguna d'aquestes funcions que parla li dóna poder per tombar les decisions del parlament...

2= La segona república no va enfonsar el país, precisament el país es va ensorrar (si és que ja no estava prou enfonsat venint d'una dictadura promulgada per Alfons XIII, avi de Joan Carles) per la Guerra Cívil, que tot sigui dit van provocar els franquistes(amb el suport de l'alemanya nazi i de l'italia fexista)"18 de Julio, el día en que España se negó a morir” esclar perquè reconeixer la igualtat de totes les persones davant la llei, separar el poder de l'església del de l'estat, proclamar el sufragi universal(també de les dones) o reduir el poder de l'exercit ente moltes d'altres reformes, és evidentment la desmembració d'espaNYa (jajaja), oi?

Tercera = Continua sent el cap de l'estat (veure article 56 de la constitució aquesta). I què vols que et digui... jo una constitució redactada per un dels ministres del paco (fraga, que per cert, no sé si saps que va firmar sentencies de mort) no pot ser gaire democràtica, perquè el feixisme diguem que respectuós amb els drets humans precisament, no (tot ha de ser espanyol, cristià i de dretes).

Quarta = De ser un malparit a ser un assassí sense escrupuls hi ha un bon tros. De ser un capulló a cremar Xàtiva... No és agradable precisament, per els que som catalans (si perquè nosaltres no som espanyols) que un descendet seu sigui "el nostre jefe" impossat esclar. I això encara si hagués reconegut les atrocitats que han fet els borbons contra Catalunya (no cal anar tan lluny, només cal recordar el seu avi). Sinó tot el contrari, encara diu(fent servir injustament la figura de Cervantes) que el Castellà no s'ha imposat mai (que per cert, a part dels Països Catalans, a Amèrica què? els castellans van imposar-hi la seva religió, la seva cultura i la seva llengua).

Cinquena = el castella continua imposat com per exemple en el sistema judicial, en el qual no pots triar la llengua en que vols que et tractin. Quan per cert l'única llengua pròpia dels Països Catalans és el català. l'altre ens l'han impossat al llarg dels segles.

Sisena = no s'ha demostrat mai que batasuna sigui un grup terrorista, que per cert si es demostres et recordo que, la falange continua presentant-se a les eleccions.

Setena = quan parles d'espaNYa et refereixes als territoris dominats per Castella que comparteixen els costums i tradicions castellans? Perquè espaNYa no és una nació, la nació és Castella.

Vuitena = de llibertat d'expressió molta no... cremar un tros de roba o de paper és un gran delicte. en canvi tancar TV3 al País València (perquè es diu així) és una mesura de prevenció contra el "radicalisme català" oi? us estem desmembrat l'estat? la veritat és que això no ho pretenem pas, perquè nosaltres no formem part d'aquest estat! ni ens hi sentim identificats ni reconeguts, i això cada dia ho veu més gent gràcies a l'expoli fiscal de 19500 milions d'euros per any que ens roba espaNYa (i això està reconegut per grans personalitats com Alfonso Lopez Tena, llegiu el llibre Catalaunya sota espaNYa).

novena = Catalunya també ha tingut gran reis com Jaume I o Pere el Cerimoniós, però estem parlant d'èpoques medievals. Estem al segle XXI. Benvingut al món real! la figura del rei a la societat està totalment fora de lloc. Quins merits ha fet aquest senyor per ser rei? Per què no pot ser cap d'estat qualssevol altre que serà vuitanta vegades més inteligent que ell?

Desena = a mi ningú m'ha menjat el cap, o m'ha dit que prediqui res... Defenso i actuo seguint el que crec que és millor per el meu país, en defensa de tot el que m'ha donat a mi i als meus avantpassats. (Tu no et deus considerar nacionalista oi? Doncs també ho ets... segons tu també mires el millor per l'estat aquest...)

Desena = no veig perquè has de barrejar l'esport amb la política, nombrant la figua del president del BArça (pròxim a CiU per cert). i com a militant de la JERC, et dic que no comparteixo la postura de'n Carod alhora de dirigir el partit.

Bé, aquí tens els deu manaments de la raó. I per cert, sobre l'ultima frase, i tant que el temps posa tothom al lloc que es mereix.
Ah, per cert els catalans no hem tingut mai pensament revolucionari. el SENY català, potser ha sigut el nostre gran mal.

I si, doncs mira jo encara le fotut més llarg el rotllo!
Encara que no ho reconeguis, algun dia te n'adonaràs del que és Catalunya (si no és que ja ho has fet)!

Vinga que vaigui molt bé!

Salut i independència!

Anònim ha dit...

primerament em vull disculpar per una falta en el meu comentari anterior i que ha pogut crear confusions: quan he utilitzat el terme cap d'Estat, em referia al president del govern.
El que diu que la Constitució fou redactada per ministres de Francisco Franco ha de saber que va ser votada per els ciutadants, essent així el primer exemple de democràcie després de la dictadura.
Que s'ha demostrat per el Suprem que batasuna i Eta estaven estretament vinculats és del tot cert i una realitat, doncs per això encara continua sent un partit il·legalitzat que per tan no té cap validesa; així no es pot tractar de violació a la llibertat de pensament, sinó a una opressió del terrorisme.
Em dius que no mescli els esports amb la política però és el teu estimat senyor Laporta el primer en fer-ho. Quan per exemple en el camp nou es posa la pancarta Catalonia is not Spain feta per uns individus amb molt poca feina d'origens bandàlics que es fan dir de la JERC (ai, no sé perquè em sona això de la JERC).
En quant al Sistema Judicial que vosté diu que imposen el castellà, no sé si te n'has enterat a Vilada, però estem vivint a Espanya ( cosa que tu has d'acceptar i no seguir vivint en un núvol que et creas dels països catalans o com en diguis), i tots els ciutadans tenen la obligació de saber la parla castellana, o potser aquesta part de la constitució te l'has saltada?, perquè quan et fa falta be que hi fas referència però per algunes altres coses no...
Respecta TV3 a València, has de saber, que els valencians ja feia temps que demanaven l'emissió del canal 9 a Catalunya, i com que els nostres polítics van passar d'ells se'n van acabar afartant.
Una mostra clara de que se t'han menjat el cervell és que cada dia els hi estàs pagant el jornal al senyor Laporta entre d'altres, i ell a canvi a tu no et dóna res; llavors no m'extranya que vagis predicant el poble al poder quan et roben perquè et deixes robar.
A més a més si fossis tu qui estiguéssis al poder, segur que te n'hauries oblidat d'aquesta frase, com ja li ha passat als teus ídols.
Encara voldría tractar d'altres qüestions però com que no sé si t'arribarà a Vilada aquesta informació (àrea de servei de Borredà, un poble com Déu mana) no continuu el discurs, no cal perdre el temps amb individus sectaris.

Bona nit i a continuar pagant.

F. Bertran ha dit...

Amics lectors,
m'agradaría que aquest tema acabès ja, ja que s'està portant més allà d'on toca, i ens estem acabant faltant el respecte amb un escrit on s'estan barrejant conceptes (ben argumentats, això si). Com ja vaig dir en el meu últim comentari en aquest escrit, veig i continuo veient obres d'art apel.latives, i m'encanta la manera com us foteu canya. Tot això està molt bé, però fins a un cert punt. Com a amic, ara si, us demanaría que us féssiu TOTS, almenys usuaris del Google blogger, amb uns senzills passos.
Quins avantatges teniu??
-podreu fer un espai com el November Rain, el Via en Fora, etc, donant l'opinió.
-en cas de que no volgueu fer aquesta pàgina, tranquilitat! també estic estudiant la possibilitat de fer una PÀGINA DE DEBAT, on ens poguem ficar amb els temes que volguen deixant comentaris tan o més bons que els d'aquest escrit, per això us demano, almenys a TOTS vosaltres que us registreu a google, si us plau.
-podreu signar els vostres comentaris com a usuaris de blogger, fet que no comporta haver de triar sobrenoms, ni fer anònims, etc.
-podeu descobrir molts més avantatges registrant-vos. Crec que podeu ser uns bons usuaris TOTS, i que es poden veure obres d'art, pel què fa els articles o opinions.
-en cas de que féssiu el blog, no és problema el no poder actualitzar, segur que tens temps almenys de "passar a net" les teves opinions. És més, he vist comentaris que podrien passar perfectament per articles (hi falatría la foto!jajaja)

Si no sabeu com fer un blog, podeu demanar-nos ajuda als qui ja el tinguem.

Espero que us decidiu a fer-vos-el!! si més no per intervenir en el projecte de fer la Pàgina de Debat (que es podría prou dir: Com veniem dient..., eh Quim?¿?jajaja)
Res més.

Atentament, Ferran

November Rain